беше приета от Координационния съвет за подготовка на Република България

...
 беше приета от Координационния съвет за подготовка на Република България
Коментари Харесай

Приеха комуникационната стратегия за информация и публичност на присъединяването на България към еврозоната

 беше призната от Координационния съвет за подготовка на Република България за участие в еврозоната.

Приемането на Комуникационната тактика е значима стъпка по пътя на присъединение на страната ни към еврозоната и кореспондира с признатото на 27.10.2022 година решение на Народното събрание, с което се задължава Министерският съвет, в съгласуваност с Българската национална банка, да форсира консултациите и договарянията с европейските институции и да ускорят техническата подготовка за въвеждане на еврото, с цел да се съблюдава целевата дата за приемане на еврото от 1 януари 2024 година. Тя се учредена на признатия от Министерския съвет Национален проект за въвеждане на еврото в Република България и разказва правилата и дилемите на цялостна осведомителна и информационна кампания; виновните институции, които ще извършват обособените действия в границите на цялостната кампания; стадиите за осъществяване на дейностите; целевите групи; каналите за разпространяване на информацията и други

Целта на Комуникационната тактика е да разпространява процеса на подготовка на страната ни за присъединение към еврозоната, защото замяната на лв. с евро ще засегне всеки човек, живеещ или пътуващ от и до България. Информационната акция ще бъде ориентирана към даване на точна, налична, разбираема, навременна и всеобхватна информация за всички на практика аспекти на въвеждането на еврото – за самия развой по замяната на лв. с евро (курс, времеви интервали, цени и др.) и измененията както в ежедневния живот на българските жители, по този начин и тези в стопанската система, с акцент върху ограниченията за отбрана на потребителите.

Приемането й ще даде опция да се започват процеси за по-добра осведоменост и опция да се отговори на всички въпроси, които ще зародят у българските жители – от повишаване на цените, смяна в приходите, опасения от инфлация вследствие на приемане на еврото.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР